Articles

Korosztályos Raw Erőemelő Magyar Bajnokság

Már pénteken (május 16-án) elkezdődött az Ifjúsági, Junior, Felnőtt, Masters Raw Erőemelő Magyar Bajnokság Tabon a nagy létszámú nevezés miatt.

Pénteken Kékegyi Henriett és a 14 éves Nagy Nikolett léphetett a dobogóra. Heni 57 kg-os súlykategóriában, junior korosztályban indult. A kategória legjobbjának bizonyult 262,5 kg-os teljesítményével. 85 kg guggolása, 130 kg felhúzása, 262,5 kg összetett eredménye,  új junior országos csúcs, ezeken felül a junior abszolút harmadik helyet is megszerezte!

Niki élete első versenye nagyon jól sikerült. 190 kg-os teljesítményével a 63 kilósok között, ifiben ezüst, még juniorban bronz érmes lett.

Szombaton Balázs Renáta a 72 kg-os súlykategóriában 262,5 kg-mal az ifjúságiaknál első, még a junioroknál második helyet zsebelte be. Ifjúsági kategóriában az abszolút értékelésben a dobogó második fokára állhatott. Reni az eddigi ifjúsági országos csúcsokat mindet megdöntötte. (guggolás 92,5 kg, fekvenyomás 70 kg, felhúzás 100 kg, összetett 262,5 kg)

Haklik Dorottyánál senki nem bizonyult jobbnak 84 kg-ban az ifik és juniorok között. Mindkét kategória magyar bajnoka lett 357,5 kg-os teljesítményével. Sőt, az ifi és junior abszolút magyar bajnoki címet is elhozhatta. Dóri 7 magyar csúcsot is megdöntött: guggolás 130 kg ifi, junior, fekvenyomás 75 kg ifi csúcs, felhúzás 152,5 kg ifi és junior csúcs, 357,5 kg összetett ifi és junior!

A csapateredményben (helyezések után járó pontok alapján) az Orosházi Toldi SE női ifjúsági és junior csapata mindkét korcsoport versenyében a legjobbnak bizonyult. A felnőttek között a csapatversenyben (wilks pont alapján) a Toldi SE négy főből álló női csapata a harmadik helyen végzett.

93 kg-os felnőtt kategóriában Szöllősi Gábor 625 kg-os összetett teljesítményével a negyedik helyen zárt.

Vasárnap bemutatkozott élete első versenyén Farkas Ádám, de nem is akár milyen bemutatkozás volt. 120 kg-ban junior magyar bajnok lett 647,5 kg-os teljesítménnyel. Ádám új junior országos csúcsot állított fel 275 kg-os felhúzásával és 647,5 kg összetett eredményével. Felnőtt kategóriában a negyedik helyen végzett.

Máté Attila szintén a 120 kg-os súlycsoport mezőnyében 637,5 kg-os teljesítménnyel, felnőtt kategóriában ötödik, még masters1 korcsoportban a harmadik helyet szerezte meg.

A Raw Erőemelő Magyar Bajnokság összesített eredménye: 

5 db arany érem, 2 db ezüst, 2 db bronz, 2 db negyedik hely, egy ötödik hely.

Abszolút értékelésben 2 db első hely, egy második, és egy harmadik helyet szereztek.
Összesen 16 új országos csúcsot állítottak fel a Toldisok.
Csapatban két első helyet és egy harmadik helyet sikerült elnyerniük.

Női Ifjúsági és Junior Bajnok Csapat

Nagy Nikolett, Kékegyi Henriett, Balázs Renáta, Haklik Dorottya

Partnereink