Articles

Brillíroztak a Toldisok az év utolsó versenyén

Az ünnepek közeledtével se pihenhettek a versenyzők, mert december 16-17-én rendezték meg az év utolsó versenyét Békéscsabán, az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságot.
Rajos Vivien a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, a 72 kg-os súlykategóriában indult. Élete első versenyén több érmet is bezsebelt. Vivi tehetséges, kellő rutinnal még fényesebb érmeket szerezhet a későbbiekben. 30 kg-ot teljesített. Ezzel az ifjúságiaknál első, junioroknál harmadik, még a felnőtteknél a negyedik helyet szerezte meg.
Szintén 72 kg-os kategóriában Pogány Andrea 85 kg-os nyomásával a felnőtteknél a dobogó második fokára állhatott, még masters1-ben magyar bajnokként végzett. Az összevont masters abszolút értékelésnél, harmadik lett.
Schneider Erzsébet 84 kg-os súlycsoportban 88 kg-os nyomással új masters2 országos csúcsot állított be, és ezzel a masters2 magyar bajnoka lett. Felnőtteknél a bronz érmet szerezte meg.
+84 kg-ban Lovas Mónika és Szabó Ágnes indult el. Mónika 165 kg-os eredményével, ami egyéni csúcs, a juniorban a súlykategóriájában és abszolút értékelésnél az első helyen végzett. Felnőtteknél a súlycsoport és az abszolút második helyet érte el. Csapattársa, Ági lett a súlycsoport magyar-, és abszolút bajnoka 190-es teljesítménnyel. A női csapat első helyen végzett.
Paczuk Ádám súlycsoportot váltva, most 83 kg-ban 110 kg-os nyomással a junioroknál második, még a felnőtteknél, az ötödik helyezést érte el.
+120 kg-ban nagy taktikai csatát vívva a többszörös magyar bajnokok előtt, Véró Alex juniorként, felnőtt magyar bajnok lett élete legjobbjával, 287,5 kg-os eredménnyel. Junior kategóriában szintén arany érmesként végzett. Abszolút értékelésnél junioroknál második, a felnőtteknél harmadik helyet szerezte meg.
Ezzel a csodás eredménnyel fejezték be az Orosházi Toldi SE versenyzői a 2017-es évet.

Partnereink