Versenyek képekben

Hét év kihagyás után Kovács Ferenc nyert a Felhúzó Kupán

Nagykállón került megrendezésre a Felnőtt Raw Női Férfi Felhúzó Kupa.
Nőknél a még junior korú Kovács-Györkös Melánia 57 kg-ban egyéni csúcsot jelentő, 125 kg-os húzásával ezüstérmes lett.
Lovas Mónika +84 kg-os súlykategóriában, 180 kg-os eredménnyel győzött.
Kovács Ferencnek hét év kihagyás után jól sikerült a visszatérés, mert +120-as kategóriában 275 kg-os teljesítménnyel a dobogó tetejére állhatott.
Kovács Ferenc az első helyen
 
Lovas Mónika, Kovács-Györkös Melánia, Szabó Ágnes, Kovács Ferenc
 

Bálint Patrik negyedik az OB-n

A Magyar Erőemelő Szövetség információja alapján, rekord számú nevezés érkezett a hétvégén Budapesten megrendezett Korosztályos Férfi Raw Erőemelő Magyar Bajnokságra.
Egyesületünkből 2 versenyző indult, mindkettőnek első erőemelő megmérettetése.
Ifjúsági 74 kg-ban Bálint Patrik a határait feszegette, de így is a negyedik helyre volt elegendő az erős mezőnyben. 147,5 kg guggolás (egyéni csúcs) , 112,5 kg fekvenyomás, 162,5 kg felhúzás (egyéni csúcs) , 422,5 kg összetett (egyéni csúcs). Patrik inkább fekvenyomó, abból is látszik, hogy a fekvenyomást nyerte a korcsoport és súlycsoportjában.
Varsányi Vajk 83 kg felnőtteknél sajnos nem fért bele a súlycsoportjába mérleg probléma miatt, így versenyen kívül kezdte a versenyt. Guggolásban technikai hiba miatt nem tudott sikeres gyakorlatot bemutatni, ezért befejezte a versenyt. Az erőszintje megfelelő, a technikán kell csiszolni és az élmezőnyben lesz.

Lovas Mónika zsinórban ötödjére magyar bajnok

A pandémia a tavalyi évre, és az idei év első felére rányomta a bélyegét versenyzés szempontjából. Elmaradtak a versenyek, ezért nagy csalódás érte a versenyzőket, de ahogy kiderült, hogy május 29-én megrendezésre kerül Budapesten a Női Korosztályos Raw Erőemelő Magyar Bajnokság, elkezdtek újra készülni a sportolók a megmérettetésre.

Ezen a rangos eseményen három Orosházi Toldis hölgy indult el. 57 kg-os súlycsoportban Kovács-Györkös Melánia az első erőemelő versenyén kiválóan szerepelt. Juniorok között a második helyet szerezte meg. Melánia a 6 éve megdöntött guggoló rekordot 100 kilógrammot próbálta túlszárnyalni 100,5 kilógrammal, de sajnos technikai hiba miatt most nem sikerült, így 97,5 kg-on fejezte be a guggolást. Nyomásban 45 kg-ig, még húzásban 115 kg-ig jutott. Összesen 257,5 kg-ot teljesített.

+84 kg-ban a felnőttek között egyesületen belül maradt az első és második hely. Lovas Mónika kiváló versenyzéssel immáron ötödjére zsebelte be egymás után a felnőtt raw erőemelő magyar bajnoki címet. Guggolásban 170 kg-ot, nyomásban 122,5 kg-ot, ami egyéni csúcs, fekvenyomás abszolútban harmadik hely,  felhúzásban 185 kg-ot teljesített. Összesen 477,5 kilót ért el a három fogásból. Csapattársa, Szabó Ágnes végzett a második helyen, aki sérülten érkezett, emiatt elmaradt a legjobbjaitól. 450 kg-ot teljesített. A szervező külön díjazásában, megnyerte az abszolút fekvenyomó címet.

 

 

SCHNEIDER ERZSI, BÁLINT PATRIK, RAJOS ROLAND KOROSZTÁLYOS MAGYAR BAJNOK, SZABÓ ÁGNES ABSZOLÚT BAJNOK

A különleges helyzet és a sok kihagyás ellenére remekeltek az Orosházi Toldisok a Sárbogárdon megrendezésre került Ifjúsági, Junior és Masters Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságon és Csapatbajnokságon 2020. október 4-én.  A csapattagok jól felkészültek, mi sem bizonyítja ezt, mint hogy 18 gyakorlatból 17 érvényes lett, és több egyéni csúcs is született.

Nők közül az „újonc” Györkös Melánia sikeresen bemutatkozott. 57 kg-os súlycsoportban 45 kg-ot teljesítve a junioroknál a második helyen végzett.

Schneider Erzsébet masters2 84 kg-os kategóriában 62,5 kg-ot nyomott, ezzel ezen kategória magyar bajnokaként végzett.

+84 kg-ban Lovas Mónika 117,5 kg-ot teljesített, Szabó Ági 145 kilógrammal abszolút első lett.

A női csapat a 3. helyen végzett az előbb felsorolt négy versenyzővel.

Szintén újonc Bálint Patrik is sikeres szerepléssel kezdett. 66 kg-os kategóriában az ifiknél és junioroknál is az első helyen végzett 102,5 kg-os nyomásával.

Rajos Roland 120 kg-ban, Patrikhoz hasonlóan ifjúsági és junior kategóriában is az arany érmet szerezte meg 117,5 kg-os eredményével. Nem hivatalos díjazás szerint (jegyzőkönyv alapján) az ifi abszolút rangsorban Patrik első, még Roland a harmadik helyen végzett.

   

 

Második hullám miatt zárva

Közlemény!
A koronavírus második hulláma miatt, a Táncsics Mihály gimnáziumban, semmilyen sporttevékenység nem engedélyezett, ezért az Orosházi Toldi SE edzőterme határozatlan ideig zárva tart. Megértésüket köszönjük.
2020.09.11.

Partnereink